/* ]]> */
Pour une meilleure expérience, veuillez modifier votre navigateur pour CHROME, FIREFOX, OPERA ou Internet Explorer.
General Anunturi

AVOCAT PENSIE DE INTRETINERE MINORI-AVOCAT FELEA MIRABELA -AVOCAT BUCURESTI


  • AVOCAT PENSIE DE INTRETINERE MINORI-AVOCAT FELEA MIRABELA -AVOCAT BUCURESTI
  • AVOCAT PENSIE DE INTRETINERE MINORI-AVOCAT FELEA MIRABELA -AVOCAT BUCURESTI
  • AVOCAT PENSIE DE INTRETINERE MINORI-AVOCAT FELEA MIRABELA -AVOCAT BUCURESTI
  • AVOCAT PENSIE DE INTRETINERE MINORI-AVOCAT FELEA MIRABELA -AVOCAT BUCURESTI
  • AVOCAT PENSIE DE INTRETINERE MINORI-AVOCAT FELEA MIRABELA -AVOCAT BUCURESTI
Sortează după
Type : anunt
Date : februarie 5, 2022
Condition : SERVICIU
Locație : B-dul Unirii, nr. 14, sc. 2, Mezanin, Bloc 6, birou 209, Sector 4, Bucuresti

Avocati Bucuresti- Oferim asistenta juridica si reprezentare in fata instantelor de judecata in dosarele avand ca obiect pensie de intretinere minori, totodata, oferim si consultanta juridica in acest domeniu.Pensia de intretinere in cazul minorilor se datoreaza de catre parintele nerezident, adica parintele cu care nu domiciliaza minorul. Legea stabileste care este cunantumul lunar al pensiei de intretinere in favoarea minorilor si anume până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii. Regula pe care legea o stabileste este ca plata pensiei de intretinere sa se faca in natura insa in practica judiciara, de obicei, instantele de judecata stabilesc, bineinteles la solicitarea parintelui, ca plata pensiei de intretinere sa se faca in bani.
Este mult mai bine ca plata pensiei de intretinere sa fie facuta in bani deoarece, de cele mai multe ori, nu tot timpul, intre parinti mai ales dupa divort exista anumite tensiuni, astfel ca, ar fi aproapre imposibil ca pensia de intretinere sa se execute in natura.
In momentul in care instanta de judecata va stabili cuantumul pensiei de intretinere va trebui sa aiba in vedere limita legala mentionata mai sus care nu va putea fi depasita in nicio situatie insa poate sa fie mai mica decat cuntumul aratat mai sus in acest sens sintagma ,, pana la’’.
Judecatorul va trebui sa tina seama de veniturile lunare nete al debitorului precum si ne nevoile pe care le are copilul, adica va trebui ca in momentul in care se stabileste cuantumul pensiei de intretinere sa stabileasca o suma care sa nu fie nici prea mare ( fata de minor dar si fata de parinte) dar nici prea mica.
In situatia in care pensia de intretinre a fost stabilita de comun acord intre parinti sau a  fost stabilita de catre instanta de judecata, parintele cu care locuieste minorul poate sa solicite instantei de judecata sa majorize cuantumul pensiei de intretinre in situatia in care veniturile pe care le are celalat parinte au crescut iar nevoile copilului au crescut si ele prin raportare la momentul initial in care a fost stabbilita pensia de intretinre deoarece hotararea instantei de judecata in acesy caz nu are autoritate de lucru judecat definitive.
La fel cum se poate solicita majoraraea cuantumului pensiei de intretinre, la fel se poate solicita si instantei de judecata sa dispuna micsorarea cuantumului pensiei de intretinere. Micsorarea pensiei de intretinere se poate dispune in situatia in care de exemplu veniturile debitorului au scazut, s-au nascut alti copii minori ori are si o alta persoana in intretinere.
Totodata, trebuie mentionat faptul ca, pensia de intretinere nu este datorata doar cat timp copilul este minor ci este datorata si dupa impinirea varstei de 18 ani insa numai in situatia in care copilul major face dovada ca este in continuarea studiilor insa numai pana la implinirea varstei de 26 ani.
Trebuie mentionat faptul ca legea ii obliga pe parinti sa intretina minorii iar in momentul in care minorul locuieste cu unul dintre parinti, celalalt parinte este obligat sa achite pensie de intretinere. Pensia de intretinere este un drept al minorilor astfel ca suma ce se va achita cu acest scop este datorata de catre parinte minorului/minorilor si nu celuilat parinte, acesti bani trebuie sa fie folositi numai pentru minori.
Ce se intampla in situatia in care care parintele obligat nu achita pensia de intretinere ? in acest caz parintele cu care locuiesc minorii in numele minorilor poate solicita inceperea executarii silite impotriva celuilalt parinte

Mentionati oriceanuntonline.ro cand apelati vanzatorul pentru a obtine o afacere buna


Locație
Publicați-vă recenzia

Haut