/* ]]> */
Pour une meilleure expérience, veuillez modifier votre navigateur pour CHROME, FIREFOX, OPERA ou Internet Explorer.
General Anunturi

AVOCAT CUSTODIE MINORI


  • AVOCAT CUSTODIE MINORI
  • AVOCAT CUSTODIE MINORI
  • AVOCAT CUSTODIE MINORI
  • AVOCAT CUSTODIE MINORI
  • AVOCAT CUSTODIE MINORI
Sortează după
Type : SERVICIU
Date : februarie 5, 2022
Condition : SERVICIU
Garantie : anunt
Locație : B-dul Unirii, nr. 14, sc. 2, Mezanin, Bloc 6, birou 209, Sector 4, Bucuresti

Avocat Relatii personale-Avocat Felea Mirabela-oferim asistenta juridica in fata instantei de judecata in dosarele avand ca obiect relatii personale cu minorii. Trebuie mentionat faptul ca,dreptul la  relatii perosonale cu minorul il are parintele nerezident, adica parintele cu care nu locuieste minorul zi de zi, iar acest drept nu poate sa fie restrictionat de catre celalat parinte. Parintele nerezident, adica cel cu care nu locuieste copilul-minor, are dreptul de a pastra relatii personale cu copilul adica are drept de vizita. Se impune ca parintele cu care nu locuieste minorul sa poata in mod efectiv sa petreaca o anumita perioada de timp cu acesta pentru ca nici minorul si nici parintele nerezident sa nu simta despartirea lor.
Dreptul parintelui de a avea relatii personale cu minorul  este un drept garantat atat de legislatia interna cat si de legislatia Europeana deoarece este un drept important nu doar pentru parinte cat si pentru copil deoarece este important ca, copilul sa nu simpta ca este abandonat de catre celalat parinte.
In jurisprudenta sa, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a retinut in mod constant ca parintele are dreptul de a beneficia de masuri adecvate din partea statului pentru a fi alaturi de copilul sau, iar autoritatile nationale au obligatia sa dispuna aceste masuri. Cu toate acestea, obligatia autoritatilor nationale de a lua masuri in acest scop nu este absoluta deoarece este posibil ca reluarea convietuirii cu minorii care au locuit un timp cu celalalt parinte sa nu se realizeze atat de usor, sa nu se poata face imediat si sa necesite unele masuri pregatitoare. De asemenea, Curtea a subliniat ca instantele judecatoresti trebuie sa tina seama de interesele si de drepturile acelor persoane si, in special, de interesul superior al copilului si de drepturile sale stipulate in art. 8 din Conventie (Cauza Ignaccolo-Zenide contra Romaniei, Hotararea nr. 1/2000, Cauza Laforgue contra Romaniei, Hotararea din 13 iulie 2006).
In momentul in care parintii de comun acord sau instanta de judecata la cererea unuia dintre ei, au stabilit un program de relatii personale in favoarea parintelui cu care nu locuieste minorul, parintii sau unul dintre parinti pot sa solicite instantei de judecata sa modifice programul de relatii personale cu minorul in functie de particularitatea fiecarui caz in parte.
Programul de relatii personale nu trebuie stabilit doar in fapt ci acesta trebuie sa fie stabilit astfel incat acesta sa fie si executat insa la stabilirea lui trebuie tinut seama de interesul superior al copilului adica, prin acest program nu trebuie sa ii fie adusa atingere programului scolar al minorului sau sa ii fie atinse activitatiile extrascolare care au drept scop dezvoltarea intelectuala si nu numai a minorului.
Ce se intampla insa in situatia in care minorul refuza sa ia legutura cu parintele nerezident? Inca de la inceput trebuie precizat faptul ca, minorul nu poate fi obligat nici fizic si nici pishic sa pastreze legaturi personale cu parintele cu care nu locuieste. Parintele in schimb se poate adresa cu o cerere de incepere a executarii silite catre un executor pentru a pune in executare titlul executoriu in care este mentionat programnul de relatii personale cu minorul iar daca dup ace este inceputa executarea silita, executorul constata ca minorul refuza parintele nerezident este obligat sa solicite Protectiei Copilului inceperea unei perioade in care atat minorul cat si parintii sa fie consiliati. In orice caz, va trebui ca executorul judecatoresc sa verifice daca refuzul dat de catre minor este al lui personal sau a fost influentat de catre parintele nerezident.

Mentionati oriceanuntonline.ro cand apelati vanzatorul pentru a obtine o afacere buna


Locație
Publicați-vă recenzia

Haut