/* ]]> */
Pour une meilleure expérience, veuillez modifier votre navigateur pour CHROME, FIREFOX, OPERA ou Internet Explorer.
AVOCAT

AVOCAT CONTESTATIE LA EXECUTARE


  • AVOCAT CONTESTATIE LA EXECUTARE
  • AVOCAT CONTESTATIE LA EXECUTARE
  • AVOCAT CONTESTATIE LA EXECUTARE
  • AVOCAT CONTESTATIE LA EXECUTARE
  • AVOCAT CONTESTATIE LA EXECUTARE
Sortează după
Type : SERVICIU
Date : februarie 5, 2022
Condition : SERVICIU
Garantie : SERVICIU
Locație : B-dul Unirii, nr. 14, sc. 2, Mezanin, Bloc 6, birou 209, Sector 4, Bucuresti

AVOCAT CONTESTATIE LA EXECUTARE- Asiguram asistenta juridica in fata instantei de judecata si redactarea tuturor actelor in situatia in care a fost inceputa executarea silita impotriva dvs.Mai pot sa fie percepute penalitati dupa ce creditul a fost declarant scadent anticipat?
    Trebuie stiut faptul ca, inainte de inceperea executarii silite pentru intrega suma atunci cand trebuie achitate rate lunare ( ex. Contractele de credit bancar) pentru ca executarea silita sa fie legal inceputa trebuie ca, in situatia in care a fost inceputa executarea silita pentru intreaga suma, creditorul sa fi declarant scadent anticipat creditul si notificarea de declarare a scadentei anticipate sa ii fie comunicata in mod obligatoriu debitorului.
    In situatia in care s-a inceput executarea siluta fara declararea scadentei anticipate, executarea silita este nelegala prin urmare trebuie formulata contestatie la executare si invocate  ca  si motive de nelegalitate aceste motive.
    In lipsa declararii scadentei anticipate a creditului asa cum spuneam anterior executarea silita este nelegala fiind incalcat art. 663 din Codul de proc. Civila care prevede ca : ,, Executarea silită nu se poate face decât dacă creanța este certă, lichidă și exigibilă
(2) Creanța este certă când existența ei neîndoielnică rezultă din însuși titlul executoriu.
(3) Creanța este lichidă atunci când obiectul ei este determinat sau când titlul executoriu conține elementele care permit stabilirea lui.
(4) Creanța este exigibilă dacă obligația debitorului este ajunsă la scadență sau acesta este decăzut din beneficiul termenului de plată.

Obligatia creditorului de a declara anticipat creditul in termen de 90 zile de la momentul in care a observat faptul ca, debitorul inregistreaza restinate la plata ratelor  este prevazuta de OUG 50/2010. In cadrul acestui act normativ la art. 55 se prevede ca : ,, (4) Creditorul poate declara creditul scadent anticipat după înregistrarea unui număr de 90 de zile consecutive restanță de către consumator. (5) Perioada dintre declararea scadenței anticipate și declanșarea executării silite nu poate fi mai mică de 3 luni. La solicitarea expresă a consumatorului, creditorul reduce această perioadă. În cazul în care executarea silită nu este inițiată în cel mult 6 luni de la data declarării scadenței anticipate, începând cu ziua imediat următoare expirării acestui termen, creditorul nu va mai percepe dobânzi penalizatoare, cu excepția situației în care între părți a intervenit, la solicitarea consumatorului, un acord scris.’’

Cat timp trebuie sa treaca pentru ca debitorii care sunt executatui silit sa nu mai fie obligati sa plateasca suma restanta?
Este foarte important de stiu faptul ca, debitorii impotriva carora a fost inceputa excutarea silita dupa o perioada mai mare de 3 ani de la momentul in care au platit ultima rata au posbilitatea de a scapa de datorie prin formularea contestatiei la executare in termen de 15 zile de la data primirii actelor de executare si trebuie invocata exceptia prescriptiei dreptului de a solicita executarea silita.
Conform art. 706 din Noul Cod de Proc. Civila corob. cu  art. 2523 din Noul Cod Civil rezulta ca dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani de la data in care titularul dreptului la actiune cunostea sau dupa imprejurari trebuia sa cunoasca nasterea lui.
Conform art. 2523 din Noul Cod Civil : ,, Prescripţia începe să curgă de la data când titularul dreptului la acţiune a cunoscut sau, după împrejurări, trebuia să cunoască naşterea lui iar conform art. 706 din Noul Cod de Proc. Civila dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termenul de 3 ani daca legea nu prevede astfel.
Care sunt consecintele admiterii exceptiei prescriptiei dreptului de a solicita executarea silita de catre instanta de judecata? Raspunsul este unul simplu si anume faptul ca, instanta de judecata va anula executarea silita ca fiind prescrisa, debitorul nu va mai trebui sa achite suma restanta iar daca  vi s-au retinut sume de bani de la inceperea executarii silite acestia vor trebui sa fie restituti catre dvs.

Mentionati oriceanuntonline.ro cand apelati vanzatorul pentru a obtine o afacere buna


Locație
Publicați-vă recenzia

Anunțuri similare
Haut